SCOALA GIMNAZIALĂ NR.39

Email:
Tel: 021/240.30.25; 021/240.00.34
Fax: 021/240.30.25
, Măsuri de prevenire și combatere a gripei în Școala Gimnazială Nr. 39 - CLICK AICI PENTRU DETALII
Măsuri de prevenire și combatere a gripei în Școala Gimnazială Nr. 39
, ACADEMIA COPIILOR - ORAR SI GRUPE in Scoala Gimnaziala Nr. 39 - CLICK AICI PENTRU DETALII
ACADEMIA COPIILOR - ORAR SI GRUPE in Scoala Gimnaziala Nr. 39
Academia copiilor Sector 2
Organizat de Primăria Sectorului 2, prin intermediul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiectul pilot al acestui program educațional se bucură de un real succes în rândul preșcolarilor și elevilor din Sectorul 2, numărul mare al înscrierilor depășind cu mult așteptările organizatorilor. Astfel, nu mai puțin de 17.509 preșcolari și elevi beneficiază de cursuri opționale gratuite, cu o tematică variată care merge de la limbi străine, competențe digitale, arte vizuale și sport până la dans, teatru, cursuri de orientare școlară sau în carieră, dezvoltare personală, comunicare în public, planning familial și prevenția consumului de alcool și droguri. Cursurile gratuite și opționale din cadrul Academiei Copiilor Sectorului 2 se desfășoară în perioada februarie – iunie 2019, pe parcursul a șaisprezece săptămâni.
Acest proiect este conceput astfel încât să ofere activități pentru valorizarea aptitudinilor și competențelor fiecărui elev, în conformitate cu nevoile și interesele sale și are în vedere promovarea și dezvoltarea de programe educaționale alternative pentru creșterea motivației de învățare a preșcolarilor și elevilor.
Cursurile și atelierele propuse sunt adaptate prin limbaj, conținut și metodologie de implementare la caracteristicile celor patru grupuri țintă care corespund cu nivelurile de școlarizare conforme cu sistemul de învățământ preuniversitar din România (preșcolar, primar, gimnazial și liceal). În acest fel, se creează un mediu propice pentru ca beneficiarii să-și aprofundeze cunoștințele dobândite, să-și descopere și/sau să-și dezvolte talentul și abilitățile prin module vocaționale de învățare nonformală, prin ateliere interactive de creație sub îndrumarea cadrelor didactice și a instructorilor profesioniști”.
Proiectul educațional ”Academia copiilor Sector 2” pe care administrația locala îl deruleza la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de stat contribuie, prin intermediul educației formale si nonformale, la îmbunătățirea rezultatelor elevilor, mărirea gradului de promovabilitate la examenele naționale, prevenirea abandonului școlar, orientarea în carieră și dezvoltarea personală, identificarea și dezvoltarea abilităților copiilor încă de la cele mai fragede vârste (grădinițe), însușirea de bune practici în vederea creșterii calității vietii prin sport si programe de sanatate.
, Fruntasi la Olimpiadele Kaufland - CLICK AICI PENTRU DETALII
Fruntasi la Olimpiadele Kaufland
Scoala Gimnaziala Nr 39 a participat la concursul Olimpiadele Kaufland, competitie in care s-au inscris peste 1000 de scoli.
Elevii scolii au desfasurat peste 100 de activitati educative, in colaborare cu cadrele didactice coordonatoare ale claselor primare cat si gimnaziale.
Dupa fiecare activitate desfasurata aceasta primea puncte si in final Scoala 39 a obtinul locul 3 in clasamentul top fruntasi.
Olimpiadele Kaufland au reprezentat atat pentru copii cat si pentru cadrele didactice implicate, bucurie, cooperare, creativitate, munca in echipa si entuziasm.
Kaufland Romania a sponsorizat proiectul Olimpiadele Kaufland, proiect ce a fost implementat de Scoala De Valori, cu aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
, Rezultate Festivalul de Dans "Ferdinand I" - CLICK AICI PENTRU DETALII
Rezultate Festivalul de Dans "Ferdinand I"
In zilele de 2 si 3 aprilie 2013 a avut loc Festivalul de Dans pentru elevi "Ferdinand I"-editia a II-a. La acest eveniment au participat si doua trupe de dans de la scoala noastra.
, "Pe urmele lui Creanga" - CLICK AICI PENTRU DETALII
"Pe urmele lui Creanga"
Elevii clasei a V-a E, indrumati de doamna profesoara Carstea Lavinia, au desfasurat vineri, 1 martie 2013, o frumoasa activitate literara in memoria marelui povestitor Ion Creanga.

Doamna profesoara ne-a indrumat, iar rezultatele obtinute au fost pe masura pe muncii noastre.

Am mers pas cu pas pe urmele marelui povestitor. Am lucrat cu placere impreuna.
Ne-am simtit bine impreuna. Multumim, doamna profesoara!
, Concursul PERSEVERAȚI  ȘI  CÂȘTIGAȚI - CLICK AICI PENTRU DETALII
Concursul PERSEVERAȚI ȘI CÂȘTIGAȚI
CRITERII DE ELIGIBILITATE
•Sunt eligibili toti elevii din clasele V – VIII
•Profesorii cu incadrare la clasele gimnaziale
•Competitia claselor se aplica la acelasi nivel de studiu
TINTE VIZATE
•Responsabilitate
•Implicare in activitatile scolare la nivelul clasei si scolii
•Spirit creativ
•Dorinta de intrecere si competitie
MONITORIZARE
•Lunar se vor prezenta clasamentele prin afisarea la avizierul clasei
, Proiect educațional ȘCOLĂ DUPA ȘCOALĂ - CLICK AICI PENTRU DETALII
Proiect educațional ȘCOLĂ DUPA ȘCOALĂ
Argumentele proiectului
Programul pentru elevii ciclului primar, este un serviciu adus comunității, nesubstituindu-se familiei, dar ajutând părinții care se implică în desfășurarea programului.
Proiectul nostru oferă copiilor servicii de îngrijire după terminarea orelor de școală, programe educative , asistență sociopedagogică, temele date pentru acasă și activități recreative .
Activitatea noastră va fi un adaos educațional de tip instituțional, subsumat educației nonformale, aflată în raport de complementaritate cu educația formală. De aceste servicii beneficiază copiii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, proveniți din familii ce nu au în grija cui să lase copiii după terminarea programului zilnic școlar.
Elementele de bază ale educației propuse în cadrul programului „Școala după școală” vizează îmbunătățirea competențelor sociale, nivelul cooperarii, nivelul comunicării verbale și nonverbale și nivelul creativității prin:
►Procesul de învățare prin joc;
►Participarea copilului la alegerea activităților și a jocurilor.
►Organizarea adecvată a ambientului educativ;
►Flexibilitatea strategiilor de predare-învățare.