Scoala Gimnazială 39

eTwinning

eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa

eTwinning oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în şcolile din ţările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii, pe scurt, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa. eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+ , Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.

PROIECTELE NOASTREConvert Waste Material Enjoy The Game    logo proiect

În perioada decembrie 2021-aprilie 2022, elevii clasei a II-a C și a II-a F, îndrumați de doamnele profesor pentru învățământ primar Crăciuneanu Luminița și Blăjuț Cristina au desfășurat activități în cadrul proiectului eTwinning „Convert Waste Material Enjoy The Game”, proiect inițiat de partenerii din Turcia.

Scopul principal al proiectului este utilizarea materialelor reciclabile pentru a crea jocuri și jucării diverse pe care să le folosească la școală, cu colegii sau acasă cu familia, reducând astfel poluarea.

Obiectivele proiectului

Să le permită copiilor să devină încrezători în sine și prietenoși cu mediul prin dezvoltarea imaginației lor.

Implicarea părinților în proces, permițându-le să vadă efectele pozitive ale jocului asupra copiilor și ajutându-i să petreacă timp de calitate cu copiii lor.

Să arate că pot juca mai mult de un joc cu mai puțin material, concentrându-se mai degrabă pe producție decât pe consum.

Să protejeze natura prin evaluarea posibilității de reutilizare a deșeurilor.

Astfel elevii au creat la școală și acasă jocuri și jucării utilizând carton, plastic, nasturi și alte materiale.

Au folosit diverse instrumente web 2.0, cu ajutorul cărora au creat jocuri, postere sau alte materiale în colaborare cu elevii din țările partenere.

Logoul proiectului este creat de doamna profesor pentru învățământ primar Luminița Crăciuneanu. Posterul proiectului este creat de doamna profesor învățământ primar Cristina Blăjuț.

Logoul și posterul creat de doamnele profesoare au fost declarate câștigătoare, în urma voturilor exprimate de elevi, părinți și profesori din cele trei țări participante: Turcia, Grecia și România.

Future Journey With STEM    logo proiect

În perioada octombrie 2021- mai 2022, dna prof.înv.primar Luminița Crăciuneanu a participat alături de elevii din clasa a II-a C la proiectul „FUTURE JOURNEY WITH STEM”, proiect în care au fost înscriși 36 de profesori și 106 elevi din 12 țări, inițiatoarea proiectului fiind Turcia.

Este un proiect care include activități STEM dedicate temelor în vederea realizării unor studii care încurajează elevii să pună întrebări, să inventeze, să cerceteze, să producă și să expună lucrări creative. Studiile noastre sunt planificate cu abordări STEM, inclusiv disciplinele Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică și Artă. Proiectul nostru își propune să crească elevi creativi care dezvoltă, produc, realizează noi invenții cu o abordare educațională bazată pe proiecte. În proiectul nostru, se vor căuta soluții pentru diferite probleme de viață, lucrând pe diferite teme. Cu studii bazate pe STEM despre problemele climatice, natură, astronomie și spațiu și teme de primăvară, studenții noștri vor avea abilități de rezolvare a problemelor, abilități de gândire critică și, în același timp, vor dezvolta alfabetizarea în matematică, știință și tehnologie.

Principalele activități:

Octombrie – Identificarea partenerilor, relizarea logoului și posterului proiectului;

Noiembrie - Natura;
                1. Construim căsuțe pentru păsărele.
                2. Vulcanul.

Decembrie - Astronomie și spațiu;
                1. Să facem un telescop.
                2. Galaxia.
                3. Constelații.

Ianuarie - Probleme climatice;

Februarie - Poluarea mediului;
                1. Realizarea unui filtru de apă.
                2. Amprenta de carbon.

Martie - Primăvară și artă;

Aprilie - Compilare lucrari - expozitie etc. Lucrari de promovare;

Pentru fiecare temă elevii au folosit diverse aplicații și instrumente web, familiarizându-se în acest mod cu tehnologia. Activitățile au fost extrem de atractive și interesante.

 

Knock Knock At The Door The Leaders Of Nature    logo proiect

În perioada noiembrie 2021-mai 2022 doamna profesor învățământ primar Crăciuneanu Luminița a participat alături de elevii clasei a II-a C la proiectul eTwinning „Knock knock at the door the leaders of nature”, proiect în care au fost implicați 11 profesori și 75 de elevi din trei țări: Turcia, Bulgaria și România.

Țintele Proiectului:

Elevii:
                1. Vor conștientiza problemele lumii prin aderarea la judecățile de valoare universale;
                2. Vor face din natura și din lume centrul lor și vor produce soluții realiste;
                3. Prin lucrul în grup, vor înțelege importanța acționării împreună pentru a rezolva problemele care sunt observate;
                4. Vor răspândi ideea că lumea noastră este un spațiu comun de viață și că fiecare ar trebui să fie un lider al naturii;

Proces de lucru

Crearea platformelor sociale ale proiectului și repartizarea sarcinilor (NOIEMBRIE);

Prezentarea școlilor partenerilor și organizarea de întâlniri (NOIEMBRIE);

Crearea și partajarea de conținut educațional în fiecare lună (noiembrie-decembrie-ianuarie-februarie-martie-aprilie-mai);

Implementarea activităților active ale liderilor naturii, care sunt bazate pe valori, determinate lunar;

Desfașurarea sesiunii de evaluare a proiectului (IUNIE);

Rezultate așteptate

Scopul principal al proiectului este să crească lideri care au interiorizat valori universale și sunt mai sensibili la natură și la lumea în care trăim. Elevii implicați în proiect vor deveni conștienți de rolul pe care îl pot avea asupra mediului înconjurător, învățând să ocrotească natura, să consume mai puțin, să recicleze, să folosească produse locale. În plus, toți profesorii implicați în proiect pot folosi tehnologia și instrumentele web2 în mod conștient.

Câteva activități din cadrul proiectului