Școala Gimnazială 39

ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Învățământul primar este prima etapă din învățământul obligatoriu și are ca obiectiv principal crearea de oportunități egale pentru toți copiii, pentru a realiza o dezvoltare cognitivă, emoțională și psihomotorie echilibrată, adaptată nevoilor individuale.

Învăţământul primar cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I – IV, clasa pregătitoare fiind prima clasă din învățământul primar.

Pentru copil, clasa pregătitoare este o perioadă de acomodare cu viața școlii, care să-i permită o bună adaptare la programul, colectivitatea și cerințele specifice acestui mediu diversificat în planul dezvoltării socio-emoționale, intelectuale și fizice. Din punct de vedere socio-emoțional, clasa pregătitoare sprijină copilul să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită.

Pentru copii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv și cei care nu au frecventat grădinița, sau care s-au întors din străinătate, recomandarea de înscriere în învățământul primar este eliberată de către C.M.B.R.A.E. pe baza evaluării dezvoltării copilului.

ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR 2023-2024

Locuri rămase libere pentru clasa pregătitoare an școlar 2023-2024
Strazi arondate Școlii Gimnaziale nr.39
CALENDARUL înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023—2024

Calendar inscrieri

ANUNȚ IMPORTANT - ÎNSCRIERI ON-LINE
PROGRAM ÎNSCRIERI (COMPLETARE CERERE-TIP / VALIDARE)
METODOLOGIA DE ÎNSCRIERE - EXTRAS
EXTRAS DIN METODOLOGIA DE ÎNSCRIERE - CRITERII GENERALE DE DEPARTAJARE
CRITERII SPECIFICE DE DEPARTAJARE